Hornbach Nederland


ONTWIKKELING

Hornbach is een van oorsprong Duitse beursgenoteerde bouwmarktketen, met meer dan 150 vestigingen in Europa. In Nederland beschikt Hornbach over 17 vestigingen en is men voornemens om meer nieuwe bouwmarkten te openen. Dit doen zij met een vast team van voornamelijk Duitse bouwspecialisten. Wij zijn trots om al jaren onderdeel uit te mogen maken van dit bouwteam. Wij zijn dan ook betrokken geweest bij de ontwikkeling, vergunningaanvraag, realisatie en in gebruik name van de vestigingen in Apeldoorn, Amsterdam, Best, Breda, Den Haag, Duiven, Enschede, Geleen, Kerkrade en Zwolle.

Bij Hornbach staat de klant centraal en dan vooral de projectklant die met grote voornemens bij Hornbach komt. Hornbach zoekt altijd naar de perfectie combinatie van keuze, prijs en advies. De ervaring laat zien, dat de klanten van Hornbach een artikelaanbod verwachten wat overtuigt in zowel de kwaliteit als de kwantiteit. Het succesvolle winkelconcept van de Hornbach bouwmarkten en tuincentra is precies op die verwachting ingericht. In de vestigingen van mega formaat biedt Hornbach dan ook een grootse keuze aan artikelen – en deze constant in een meer dan gemiddeld grote aantallen.

WERKZAAMHEDEN

Een Hornbach bouw- en tuinmarkt heeft gemiddeld een oppervlakte van meer dan 16.000 m2. De functionele opzet en het gebruik van een Hornbach bouw- en tuinmarkt wijkt dusdanig van de Nederlandse voorschriften af dat hiervoor altijd maatwerkvoorschriften moeten worden opgesteld.

Tijdens de ontwikkeling van een nieuwe bouw- en tuinmarkt begeleiden wij het bouwteam bij de implementatie van de Nederlandse en Duitse wet- en regelgeving, voorschriften, richtlijnen en maatwerkvoorschriften op het gebied van brand- en milieuveiligheid in het bouwplan. Daarnaast stellen wij ten behoeve van de te realiseren maatwerkvoorschriften een Masterplan brandveiligheid, een Uitgangspuntendocument (UPD) en een Programma van Eisen (PvE) voor een brandmeld- /ontruimingsalarminstallatie op), begeleiden wij Hornbach bij de vergunningaanvraag, houden wij toezicht tijdens de realisatie van de bouw- en tuinmarkt, begeleiden wij uitvoerende partijen (waaronder de bouwkundige aannemer, installateurs en leveranciers) bij het detailleren en ontwerpen van een brandveilig gebouw, voeren wij inbedrijfsstellingstesten uit, begeleiden wij inspecties van de gerealiseerde brandbeveiligingsinstallaties (waaronder sprinkler, brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties) en houden wij toezicht tijdens de in gebruik name van de nieuwbouw.

RESULTAAT

Een tevreden klant die binnen zijn begroot budget een nieuwe bouw- en tuinmarkt gerealiseerd heeft. Die voldoende ruimte en mogelijkheden biedt om de klant naar tevredenheid te kunnen bedienen.